اخبار پایگاه

بازدید هیأت رئیسه پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از تختگاه شکوهمند پارسه، آبراهه‌ها و برزن جنوبی

1402/09/21

او با اشاره به برگزاری نشست علمی از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و پایگاه جهانی تخت جمشید همزمان با روز جهانی «بناها و محوطه‌های تاریخی» با حضور مقامات محلی (دادستان، رئیس دادگستری، فرماندار، بخشدار و ... )، پژوهشگران و متخصصان باستان‌شناسی و زبان شناسی و رونمایی از سند مالکیت تخت جمشید و اراضی پیرامونی و تجلیل از فعالان مدنی میراث فرهنگی، توجه به حضور مسئولان محلی بویژه قضایی برای حمایت از میراث‌فرهنگی را بسیار ارزشمند و مطلوب دانست و تصریح‌کرد: مدیران اجرایی باید به این مسایل توجه ویژه کنند و به آموزش مدیران مرتبط بپردازند.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با تأکید بر هر چه زودتر مصوب شدن عرصه و حریم، ملیان؛ نخستین شهر بارو و حصاردار فلات ایران با ۲۰۰ هکتار وسعت که پایتخت بزرگ حکومت عیلام بوده است افزود: روستا بر روی شهر و لایه‌های فرهنگی و تاریخی ساخته شده و رو به گسترش نیز هست. عرصه و حریم آن بسیار آسیب دیده است و تخریب‌ها ادامه دارد. لازم است پژوهش‌های باستان‌شناسی در ملیان به جریان بیفتد و حفاظت مناسبی از آن شود. در سفر به فارس بازدید از ملیان و چاره‌اندیشی برای مشکلات آن برای ما خیلی مهم بود. تلاش خواهیم کرد از فرصتها استفاده کنیم و سربازان خوبی برای فرهنگ و تمدن سرزمین عزیزمان ایران باشیم.

ده‌پهلوان اظهارکرد: آزادراه تازه تاسیس شیراز - اصفهان از مناطق غربی استان؛ بیضا، کامفیروز و اقلید می‌گذرد. مناطقی سرسبز و کمترشناخته شده که فرصتهای گردشگری فراوان دارند. «بهشت گمشده» بهترین نمایش طبیعت زیبای منطقه است. این آزادراه درست منطبق بر یکی از مسیرهای تاریخی شیراز - اصفهان است و از کنار سدهای درودزن، ملاصدرا، تنگ براق و از دل جنگل های زیبای بلوط زاگرس می گذرد.